Opité slivkové gule
Nepečené cukrovinky, najmä guľky, budú pre svoju obľubu vždy patriť na sviatočný stôl. Môžete vyskúšať aj slivkové guľky plné zdravých ingrediencií a kvapky rumu, ktorá im dodá pravý sviatočný nádych. Ak sa alkoholu skôr vyhýbate, môžete si vychutnať chuť guliek aj bez rumu.
Ingrediencie na 14 guľôčok:
100 g mäkkých sušených sliviek
50 g jemných ovsených vločiek
40 g vlašských alebo pekanových orechov
25 g kokosového tuku
1,5 lyžice tuzemského umu alebo rumu
½ lyžičky mletej škorice
Kakao na obalenie
Postup:
1. Sušené slivky, ovsené vločky, orechy, kokosový tuk, rum a škoricu vložte do food procesora a mixujte, kým sa ingrediencie nespoja do kompaktnej "pasty".
2. Z hmoty tvarujte medzi dlaňami guľky a obaľujte ich v kakau.
3. Uložte do chladu. V miske môžete skladovať asi mesiac.